Cursusaanbod

Cursus NGT of NmG

Wanneer uzelf of iemand in uw naaste omgeving doof of slechthorend is kan een cursus NGT of NmG uitkomst bieden. Ik bied thuiscursussen NGT of NmG aan om de communicatie tussen u en uw naaste omgeving te verbeteren. Er kan gebruik gemaakt worden van een standaard lesmethode, die zoveel mogelijk afgestemd wordt op uw behoefte, maar er kan ook gekozen worden voor een cursus volledig op maat. Voor informatie over de tarieven van een cursus NGT of NmG kunt u contact opnemen.

Als u wegens gehoorproblemen een gebarencursus wilt volgen kan deze vaak grotendeels vergoed worden door uw zorgverzekering. U kunt dan een communicatietraining aanvragen bij De GGMD voor Doven en Slechthorenden (www.ggmd.nl). Ik ben als freelance docent verbonden aan de GGMD en u kunt in de omgeving Amsterdam om mij als docent vragen.

Cursus Babygebaren

Wilt u in gebaren leren communiceren met uw kind dan kunt u een thuiscursus Babygebaren aanvragen. Een cursus Babygebaren bij u thuis bestaat uit twee bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst wordt de basis van de methode Babygebaren uitgelegd en worden de eerste gebaren aangeleerd. Tevens krijgt u het boekje Babygebaren, de eerste woordjes uitgereikt, zodat u later de gebaren nog eens terug kunt zoeken. Nadat u ongeveer een maand zelf aan de slag bent gegaan met het gebaren met uw kind vindt de tweede bijeenkomst plaats. Tijdens de tweede bijeenkomst is er aandacht voor het uitwisselen van ervaringen en worden er nieuwe gebaren aangeleerd. Er is voldoende ruimte om de inhoud van de cursus zoveel mogelijk op uw behoefte af te stemmen, door bijvoorbeeld de gebaren die aangeleerd worden aan te laten sluiten bij de interesse van uw kind.

Een thuiscursus Babygebaren kost per ouderpaar €98,- incl. BTW. Andere familieleden en/of vrienden zijn tegen een meerprijs uiteraard ook welkom. Bij de prijs is het boekje Babygebaren, de eerste woordjes inbegrepen. De reiskosten van de docent worden aanvullend in rekening gebracht.

Overige Cursussen

Bent u geïnteresseerd in de Nederlandse Gebarentaal, maar staat de cursus die u graag zou willen niet bij het aanbod? Neem dan gerust contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen overleggen.